P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
2009.
Kausi 2008

KAUSI 2017

Karting Aluemestareiden kilpailun Cadet-luokaa voisi vaikka kutsua SM-finaaliksi!

26 kuljettajaa ympäri suomea oli kilpailussa mukana. Pasin osalta perjantaina ei vielä löytynyt oikeita ajolinjoja ja aika-ajo ei oikein sujunut toivotulla tavalla. Sijoitus paikalle 12/26 ja 0,763s. jäljessä kärkeä. Sunnuntai sitten valkeni aurinkoisena ja lämpimänä päivän, joten hyvä keli oli tiedossa. Pasin osalta ei aamun harjoitusajokaan onnistunut toivotusti. Pasi valitti rengasten pitoa ja paikoin liukasta rataa. Alkueriin lähtö paikalta 12 ja hyvä lähtö toi sijan seitsemän maalissa. Toiseen alkuerää paikalta 7  ja maalissa viidentenä ja kierrosaika kärki aikoja. Erät yhteensä finaalin lähtöpaikaksi tuli kuutos paikka. Finaali olikin sitten jännää katsottavaa. Pasi ohitti lähtökahinoissa, yhden kuljettajan ja nousi sijan ylöspäin. Jäätiin kuitenkin hiukan kärjestä, mutta mainiolla ajolla Pasi nousi nelikon kantaan joka oli nyt viisikko. Välillä Pasi oli jo nelospaikallakin, mutta joutui luopumaan siitä. Maaliin tultiin Pasin ollessa sijalla viisi, sekunnin jäljessä voittajaa.


Petterin harjoitus ajot meni mollivoittoisesti lauantaina ja aika-ajoon apein mielin. Parannus harjoitus aikoihin toi pientä lohtua mutta 25/32 1,417s. kärkeä jäljessä tiesi ongelmia eriin. Sunnuntai aamuna Petteri oli harjoitus ajon kuudenneksi nopein! Eka erässä nousua ja maalissa sijalla 18. Aikakin parani ja oltiin kärkeä jäljessä kierrosajassa alle sekunti. Toinen erä oli tiukkaa taistelua ja maalissa sijalla 20. Finaaliin paikalta 21 olisi ollut lähtö, mutta huonovointisuus esti Petterin lähdön.
Kiitos taas yhteistyökumppaneille!

 

Pohjanmaan Aluemestaruus ratkaistiin sateisella Vaasan karting- radalla 10.9.2017.

Kilpailu oli myös Pohjanmaa- cupin osakilpailu. Petterin kilpailu aika-ajossa sujui aivan mahtavasti ja toiseksi parhaalla ajalla alkuerään paikalta kaksi. Alkuerässä pääsi muutama kuljettaja ohi, joten etsinmäiseen finaaliin paikalta viisi. Epäonni puuttui kisaan ja edellä mennyt kuljettaja spinnasi ja törmäys oli väistämätön! Viimeiseltä paikalta noustiin sijalle 10. Toinen finaali, joka oli myös Aluemestaruuskilpailu, lähtöpaikka tuli ykkösfinaalin sijoituksen mukaan. Jos paappa olisi saanut päättää, niin lähtö olisi ollut tähän finaaliin edellisen finaalin aikojen perusteella.


Pasin aika-ajo ei sujunut kuljettajan mielestä hyvin, kun Iisak pääsi yllättämään. Alkuerässä ja Finaaleissa Pasi näytti sitten kaapin paikan ja oli kaikissa lähdöissä Cadettien ensimmäisenä maalissa. Voitto tuli täysillä pisteillä Pohjanmaa- cupissa ja aluemestaruus myös Pasin nimiin.

Seuraavaksi on Pekan vuoro olla ratin ja penkin välissä Legendsien MM-kilpailussa Botniaringillä 16.-17.9.2017
Pajan pojat kiittää yhteistyökumppaneita ja kannustusjoukkoja!

 

X30  karting- kisa Honkajoella 8-9.7.2017


  Pajan tiimi oli mukana Honkajoella X30 karting-kisoissa 8-9.7.2017. Tällä kertaa Pasin vuoro oli olla pääosissa. Pasi ajoi Mikro-luokassa jossa käytetiin Raket 60 moottoria. Petteri ja Pekka olivat huoltohommissa. Perjantai päivä oli harjoittelupäivä ja Pekan tarkalla ”perstuntumalla” opeteltiin ajolinjat nopeaan etenemiseen. Aikojen perusteella onnistuttiin ajolinjat löytämään. Pasi ajoi hyviä reeni- kierrosaikoja jo perjantaina. Lauantai koitti aurinkoisena ja mietteliäänä lähdettiin päivän lähtöihin. Pirre ja Paappakin tulivat seuraamaan kilpailua ja kamerakin oli mukana. Hyvältä näytti ja kärjen vauhdissa Pasi ajeli. Aika-ajo sujui sijalle kolme ja erä yksi sijalle kolme myös. Sitten seurasi erä kaksi, jossa lähtö oli yhtä kaaosta! Niin siinä sitten kävi, että lähettäjä ei ollut ajan tasalla ja päästi sekaisin olevan lähdön menemään ja suma ja kolarit oli siitä seurauksena. Pasi kärsi kolarista eniten ja auto sai tuntuvat vauriot niin, ettei sillä enää voinut erää ajaa. Pasi itse selvisi tilanteesta onneksi ilman kolhuja. Auto saatiin kuntoon kuitenkin finaali-lähtöön ja se sujuikin Pasilta aivan loistavasti, vaikka lähtöruutu olikin vasta kuutospaikka. Pasi ajoi hienon kisan ja maaliviivan yli kakkosena. Hienon palkinnon Pasi kuittasi siis lauantain kisasta!      Sitten huilimaan ja leikkimään kavereitten kassa. Taisivat pojat käydä pikkuusen drifting- auton kyydissäkin. Petteri tuumas, että hassu tunne, kun auto meni kylki edellä.


Sunnuntai aamu  alkoi ohjaajakokouksella, jossa varmaan teroitettiin lähtöryhmityksen tärkeyttä ja valkoisten viivojen välissä pysymistä siihen saakka, kun lähtömerkki annetaan. Harjoitusajossa heräteltiin kuski kisavireeseen ja aika-ajoon oltiinkin tikissä! Pasi hoiti itsensä paalupaikalle ja tahti jatkui alkuerissä samaan malliin voitokkaasti. Finaaliin siis paalulta, vau! Finaali olikin sitten melko tiukkaa taistelua #99 Frans Rintamäen ja #131 Santeri Martikaisen kanssa. Pasi piti tiukasti kärki- paikkansa ja tuli voittajana maaliin. Palkinto oli taas hieno, mutta nyt siinä olikin numero YKSI. Kaiken kaikkiaan X30 kilpailu oli vallan mainio tapahtuma ja nuori kuljettaja sai siitä runsaasti oppia. Mukavinta oli Alex Halenin, joka toimi selostajana, mahtava kannustus ja hehkutus kuljettajille myös tässä pikkuisten kuskien luokassa ja taisi siinä Pekka isäkin niittää muutamat kehut!                                                                                            

 Kiitos tukijoille!


HEAPSON,

AKKUSALMINEN,

RAKENNUSTELINEVUOKRAAMO,

RIIHIMÄKI TRANS,

AUTO-JA KONEHUOLTO KOIVULA!

 

Pasi ja Petteri kilpailivat 27-28.5.2017 Vaasassa Waskart- kisassa.


Perjantaina käytiin tekemässä varikkopilttuu valmiiksi ja pojat testasivat muutaman kierroksen autoja. Kotirata tuo tietysti sen edun, että sitä ei tarvitse enää opetella.
Lauantaiaamu koittikin sitten sateisena ja sehän ei koskaan ole ”huippu kivaa”.  Saderenkaat alle ja menoksi.  Pasin sadekelin taidot tulivat esiin ja runko tuntuu toimivan sadekelissä loistavasti. Harjoitus, aika-ajo, erät ja finaali olivat suorastaan näytösajoa Pasille. Pasi lauantain suvereeni ykkönen.  Sunnuntain kilpailu olikin sitten tasaisempi. Pasi ajoi kolmanneksi aika-ajossa ja oli melkein sekunnin jäljessä kärki- kaksikosta.  Toisessa alkuerässä Pasikin pääsi kärkivauhtiin. Kaveri edessä teki ajovirheen ja ajautui hiukan ulos radalta, se avasi Pasille mahdollisuuden ohitukseen, ohitus tuomarin mukaa oli kuitenkin ”laiton” ja antoi siitä mustavalkoisen lipun Pasille. Sunnuntain finaali oli jännittävä loppuun asti, Pasi ajoi kolmantena, kytäten ohitusmahdollisuutta. Toisin kuitenkin kävi, kun kierroksella ohitettava sekasi kolmikon menoa ja Pasi ei onnistunut pääsemään samasta ”ovenraosta” ohi. Niinpä neljäntenä ollut kilpailija ajoi välimatkan kiinni ja ohitti Pasin viimeisellä kierroksella. Pasi kuitenkin hienosti neljäntenä maaliin ja hyvillä kierrosajoilla.
Petterille lauantain kilpailu oli huomattavasi haastavampi. Ensin näytti siltä, että rengas ei pidä lainkaan. Tehtiin pikku säätö autoon ja kuskikin tuumasi että parannettavaa on. Aika-ajo sujuikin jo paremmin ajallisesti. Petterin alkuerät olivat tasaista vääntöä ja finaaliin lähtöpaikka  11. Lähtö menikin sitten takaa tulevan avustuksella 180 astetta ympäri, onneksi muut pystyivät väistämään ja Petteri pääsi jatkamaan kisaa. Takaa-ajo onnistui hyvin siihen asti, kun joutui väistämään spinnannutta.  Maaliin Petteri ajoi hienosti kuitenkin Raket-junnujen sijalla 11.  Sunnuntai Petterin osalta aika-ajossa raketeissa päätyi sijalle 14, kuitenkin ajallisesti samalla sekuntiluvulla kärjen kanssa.  Alkuerät antoivat finaaliin lähtöpaikan 13.  Finaali olikin taas jännää katsottavaa. Pitkäksi aikaa ei hitaamman taakse saisi jäädä, koska kärki karkaa ja samalla kierrosajalla et sitä kiinni saa. Petteri hienosti maaliin Raket junnujen sijalla seitsemän. Waskart-kilpailu meni pajan pojilla hyvin. Ainoastaan tuomarin tulkinta  Pasin ohituksesta jäi harmittamaan, se ei ollut mustavalkoiseen lippuun edellyttävä!

Kiitos yhteistyö kumppaneille:

HEAPSON,

AKKUSALMINEN,

RAKENNUSTELINEVUOKRAAMO,

RIIHIMÄKI TRANS,

AUTO-JA KONEHUOLTO KOIVULA

Kausi 2016

Aluemestareiden kilpailu, Alavus, Töysän Tuuri 17- 18. 9. 2016.
” Pikkuluokkien SM-kilpailu.”
Tämä kilpailu pääsi tavallaan yllättämään P. Lehtolanpajan! Kilpailu olikin kauden kovin kisa Petterille ja Pasille.

AKK- Motorsport ry:n jäsenyhdistykset on jaettu maantieteellisesti kahdeksaan alueeseen. Näistä alueista pääsivät kilpailuun parhaat kuljettajat. Pohjanmaan alueelta kilpailuun lähti mukaan neljä kuljettajaa, Petteri ja Pasi sekä Mikael Uitto ja Jimi Siikala.Paappa sai komennon lähteä perjantaina poikien kanssa Töysän radalle etsimään varikkopaikkaa ja ehdittäessä ajamaan muutama ratakierroskin.
Niin sitten pienten kommellusten jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Tuuria. Rata-alue oli jo
varikkotelttoja täynnä ja paappa meinasi jo antaa periksi ja lähteä takaisin kotiin, mutta pienen etsiskelyn jälkeen paikka kumminkin löytyi. Siis autot pois kärrystä ja radalle! Alku näytti hankalalta, kun rengaspaineet olivat ties mitä. Muutaman reenin jälkeen ilmestyi
päällikkökin pelipaikalle ja reenit jatkuivat. Illan tullen paappa ajeli Laihialle ja palasi lauantaiaamuna takaisin. Lauantaiaamu oli aurinkoa täynnä eli syksyinen keli oli vallan mainio. Harjoitusajot jatkuivat ja autot toimivat suhteellisen hyvin. Petteri oli harjoitusten kuudenneksi nopein ja Pasi sijalla 19. Mikael Uitto oli 12. Jimi Siikalan aika edellytti kolmatta sijaa. Autojen esikatsastuksessa oli Pasin autossa takapuskurin sijainnissa ongelmia, mutta sekin Pekka sai kuntoon.
Aika-ajoon lähdettiin hakemaan hyviä sijoituksia. Harjoitusajon ajat pitivät Jimin 3. ja Petterin 6. osalta, Mikael oli 13. ja Pasi paransi sijalle 18. Petteri oli 0,5 s. kärkiaikaa jäljessä, Pasi 2,0 s. 22 kuljettajaa oli 5,1sekunnin sisällä toisistaan.
Ajat löytyvät https://speedhive.mylaps.com/Sessions/4156315 .
Iltapuhteeksi Pekka huolsi autot. Pasin autosta löytyi jarruongelmaa, joka myös saatiin kuntoon. Hiukan myös annettiin tasoitusta, kun ei ollut mahdollisuutta uusiin renkaisiin. Mutta sisulla kohti sunnuntain finaalia! Sunnuntaiaamu valkeni kylmänä ja sumuisena eikä harjoitusajot menneet oikein putkeen, koska Pasi ja Petteri olivat vielä vähän unella.
Varsinaiseen kisaan oltiin kuitenkin jo herätty ja ensimmäinen alkuerä sujui Petteriltä hyvin ja poika ajoi kuudenneksi. Kilpailijoita oli 24. Pasi kurvaili hienosti viidenneksitoista.
Toinen alkuerä alkoi hyvin. Petteri ajoi kärjen vauhdissa melkein loppuun saakka. Muutaman pienen ajovirheen takia loppusijoitus putosi yhdellä. Petteri oli 7. Petterillä oli kuitenkin neljänneksi nopein kierrosaika. Tämä ennusteli jo finaalin loppusijoitusta.
Pasi ajoi kahdeksanneksitoista. Pasin paras kierrosaika oli viidenneksitoista paras. Pasilla kuitenkin oli huonoa onnea toisessa alkuerässä ja hän joutui tönityksi. Sekös Pasia risoi!
Finaalin lähtöruudut olivat Petterillä 6 ja Pasilla 18.
Finaali oli jännittävä! Kuusi parasta kuljettajaa erkani heti muista ajajista. Kamppailu kärjessä oli kovaa ja välillä ajettiin useampi kuljettaja rinnakkain. Loppukahinoissa Petteri nousi sijalle
neljä ja Pasi pysyi paikalla 18. tasaisella ajolla. Petterillä oli finaalin toiseksi paras kierrosaika. Jimi Siikalalla oli huonoa onnea.Lähtöruutu oli 4. ja hänellä oli mahdollisuudet palkintopallille, mutta huono onni vainosi Jimiä ja hän putosi lopuksi sijalle 15.
Mikael Uitto oli lopullisissa tuloksissa sijalla 17.Kisat olivat hyvin järjestetyt, palkinnot olivat hienoja ja tavarapalkinnot arvottiin kaikkien huoltajien kesken ja edellytti, että huoltajat olivat paikalla.
Kisasta jäi pojille ihan hyvä maku, olihan kilpailijoita ympäri Suomea.
Finaalin kolme parasta olivat Vili Hakala Tampereelta, Nilo Kaskinen Salosta ja Romeo Hyrkäs Oulusta.
Pohjanmaan pojille jäi vielä haastetta ensi kesään.

 

Powerpark

Kausi 2015

Pohjanmaa Cup Härmä 27.9. 2015


Sunnuntaina 27.9. ajettiin Pohjanmaa Cupin viimeinen osakilpailu Härmän Power Parkissa. Päivä aukeni harmaana ja tummat pilvet peittivät taivaan. Tämä aiheutti harmaita hiuksia huoltojoukoille, millä rengasvalinnalla kisaan lähdettäisiin. Päädyttiin kuitenkin kuivan kelin renkaisiin ja se näyttikin oikealta ratkaisulta .

Aika-ajot sujuivat Petteriltä hyvin ja ensimmäiseen alkuerään Petteri lähti ruudusta neljä. Hyvän lähdön ansiosta Petteri ajoi ruutulipulle kolmantena . Tosin Petteri totesi, että kakkosruutu olisi ollut parempi lähtöpaikka. Sovittiin sitten, että Petteri ajaa sen verran kovaa ensimmäisen finaalin, että varsinaiseen finaaliin lähdettäisiin kakkosruudusta ja periaatteen miehenä Petteri piti kuin pitikin lupauksensa.

Finaalista tulikin sitten vähän liiankin jännittävä, sillä muutaman kierroksen jälkeen alkoi melkoinen vesisade ja koko porukalla kuivan kelin renkaat. Autot alkoivat luistella sen verran, että lopulta ruutulipulle ajettiin vähän normaalia aikaisemmin.  Petteri piti päänsä kylmänä ja ajoi viisaasti. Hopeatilalla maaliin ja komea pytty palkinnoksi.

Pohjanmaa Cupin kokonaiskisassa Petterin sijoitus oli viides. Voittaja oli ylivoimainen, mutta takana olikin sitten tasaista. JOS Kauhajoen kisasta pisteet olisivat tulleet oikean sijoituksen mukaan, Petteri olisi ollut kokonaiskisan toinen.

Kisasauna tietysti, oli vielä kisapäivän päätteeksi "poika saunoo" Pajan tiimi kiittää kannustus joukkoja. PIRRE ja PAAPPA

Aluemestaruus ja Pohjanmaa Cupin osakilpailu Kauhajoen Sotkassa 16.8. 2015

Aluemestaruus ja Pohjanmaa Cupin osakilpailu käytiin upean aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä.
Petterin ajolinjat ovat harjoitusten myötä edelleen parantuneet ja ensimmäisessä lähdössä Petteri kaasutteli cadet-sarjan toisena maaliin.
Myös ensimmäinen finaalilähtö sujui hienosti. Petterin sijoitus oli kolmas.
Varsinainen finaali sujui Petteriltä loistavasti. Ajo oli keskittynyttä ja varmaa. Petteri pystyi jopa jättämään rakoa kilpailukavereihin muuten tosi tasaisessa kisassa. Petteri saapui ykkösenä maaliin ja kannustajien ilo oli ylimmillään.
Pettymys olikin sitten suuri, kun hienosta ajosta huolimatta sijoitus putosi viimeiseksi auton vääränlaisen puolan takia. Pekka oli todennut värin perusteella, että puola on oikea, mutta ei huolimattomuuttaan tarkistanut numeroa puolasta.  Tämän huolimattomuuden mukana ”paloi” Aluemestaruus ja tärkeät Pohjanmaa Cup pisteet!
Kuljettaja ei kuitenkaan tästä lannistunut ja hieno pytty varmaan lohdutti nuoren kuskin mieltä.
Asiahan oli huollon moka, ei parhaansa tehneen kuskin!
Ei muuta kuin kohti uusia kisoja samalla hyvällä asenteella! PIRRE ja PAAPPA

Kauhajoen iltakisa 12.8. 201512.8. ajettiin iltakisa Sotkan hienolla radalla, joka näyttää sopivan Petterin ajotyylille hyvin.
Oikeat ajolinjat alkavat pikkuhiljaa löytyä ja Petteri on iltakisan kolmas. Pikkuveli Pasi ajoi tällä ketaa yhdeksänneksi, Pasin ajo oli oman ikäluokkansa paras. Päivä oli sujunut vauhdikkaasti paapan kanssa harjoitellessa. PIRRE

Vaasan iltakisa 29.7.2015 Vaasan iltakisa sujui Petteriltä vallan mainiosti! Tällä kertaa voitto irtosi hyvällä ja tasaisella ajolla.
Pikkuveli Pasi sijoittui kisan kymmenenneksi, mutta ikä huomioon ottaen, Pasin ajo oli oman ikäluokkansa paras. PIRRE

Töysän iltakisat Housunkylän karting- radalla 22.7.2015
Pohjanmaa Cupin osakilpailu käytiin keskiviikkoiltana 22.7. Töysän karting-radalla.Töysän rata on monella tapaa haastava, joten sijoitus Pro Finaalissa ei ihan ollut paras mahdollinen. Siinä tuli viides sija, mutta varsinainen finaali meni ihan hyvin ja Petteri kaasutteli siinä toiseksi PIRRE

2014


Sunnuntaina 7.9.14 ajettiin kilpaa Vaasan kartingradalla Pohjanmaan aluemestaruudesta. Aamun harjoitukset sujuivat Petteriltä mukavasti, mutta aika-ajo ja alkuerä olivat takkuisia ja finaaliin lähdettiinkin viimeisestä eli 14. ruudusta. Mutta tästä noustaan, niin sovittiin! 1.finaalissa tuli muutama mukava ohitus ja maalissa Petteri oli kymmenentenä. Toisessa finaalissa  ratkesi kadettien aluemestaruus ja tässä lähdössä oli myös Petterin osalta tosi hienoa kilvanajoa. Petteri oli maalilipulla seitsemäntenä.Petterin edellä oli yksi kuski Pohjanmaan alueen ulkopuolelta, joten Petterin sijoitus oli aluemestaruuskisoissa kuudes. Hienoa!


14.9. koitti odotettu Pohjanmaa- cupin päätöskisa. Kisat pidettiin prameampaakin prameassa paikassa eli Mika Salo Circuitilla Härmässä. Tämä hieno rata oli myös Petterille mieleinen. Jo lauantai-illan harjoitukset menivät hienosti.  Petterille uudella ja vieraalla radalla kellotettiin varsin hyviä aikoja.  Varsinaisen kisapäivän harjoitukset ja aika-ajo sujuivat edelleen  mallikkaasti, ja alkuerään lähdettiin ruudusta 6.
Alkuerässä Petteri sai vielä kuitattua yhden kanssakilpailijan ja 1. finaalin lähtöruutu oli 5. Huikeat lähtöasetelmat antoivat kovat odotukset finaaliin. Mutta takapakkia tuli, ja rutkasti! Pari pyörähdystä ym.,  ja keskeytys viimeisellä kierroksella hajonneen auton vuoksi. Pettymys oli Petterillä aivan valtava, eikä kuskimme meinannut saada itseään millään takaisin. No, auto saatiin onneksi kuntoon ja Petteri starttasi toiseen finaaliin ihan häntäpäästä.  Tasaisen ajon jälkeen Petterin sijoitus oli 10. Ei se tietenkään aluksi pojan mieltä lämmittänyt, mutta kivat leikit kavereiden kanssa saivat Petterin paremmalle tuulelle. Taisi sieltä pieni hymy ja tuuletuskin irrota kun hienot pokaalit oli jaettu.


Keskiviikkona 17.9. pitkän ratakauden päätti Vaasan iltakisat. Molemmat pojat sai kisata ja Petterillä ja Pasilla loistava päätös kilpailu. Petteri sai nousta podiumille ensimäistä kerta, ollen kilpailussa molemmissa finaaleissa kolmas. Pasi myös otti muutaman "päänahan". Nyt laittaa ajohanskat hetkeksi naulaan lepäämään. Kivoja, uusia karting kavereita muistellaan varmasti  myös talven aikana! Keväällä taas nähdään!

Vauhtiajoissa 2014 ajettiin lauantaina ja sunnuntaina kilpaa helteisissä olosuhteissa.

Pekan osalta lauantaiaamun warm up  näytti hyvältä,  toiset kuljettajat eivät olleet ilmeisesti vielä heränneet. Pekka ajoi ainoana alle 1.02.000. Sitten tulikin aika-ajo ja Pekan sijoitus oli kuudes,  Sami Erkkilän viedessä paalupaikan.  Aika-ajo oli kahdessa erässä ja se tiesi sitä, että lähtöpaikka määräytyi Pekalle ruutuun yhdeksän.
Lauantain lähtö oli dramatiikkaa täynnä, rengaspaine oli valittu väärin ja sitten vielä shikaanin  oikaisu tuotti  5 sek. aikasakon. Kuudentena maaliin, mutta sijoitus oli 12. Sellainen kisa oli lauantaina.
Sunnuntai aloitettiin Pasin synttärikakulla, kiitos vielä kaikille onnittelijoille. Warm Up jätettiin ajamatta sunnuntain osalta. Itse kilpailuun Pekka lähti aika-ajon toiseksi parhaan ajan mukaan  ja se oikeutti kolmanteen lähtöruutuun. Ensimmäinen lähtö uusittiin kolaroinnin takia, toisella onnistuttiin lähtemään ja Pekka piti paikkansa varikkosuoralle asti. Ysikympin kurvissa oli niin ahdasta, että Pekka ajautui hiekkapenkkaan. Siitä tarttui hiekkaa useita kiloja etuvanteeseen ja auto täristi. Tästä tietysti seurasi se, ettei kuski täysin luottanut autoon, kun ei tiennyt mistä tärinä johtui. Maalissa Pekka oli sijalla kahdeksan.
Viikonlopun kilpailu oli kuitenkin kesän ensimmäinen, niin tuossa kovassa seurassa se oli hyvä saavutus, vaikka Pekan motto on ”Vain voitosta ajetaan!” 
Iso kiitos vielä Tompalle ja Hessulle, sekä kaikille tukijoille!

The pace of the race was run on Saturday and Sunday in time for the 2014 helteisissä conditions.

Pekka’s in regards to the Saturday morning warm up looked great, some drivers were not apparently even woken up. Pekka drove the sole under the 1.02.000. Pekka’s  time-trial and then investment, in particular, was the sixth pole position for Sami Erkkilä new Executive Committee member. The time of driving was in two installments, and it knew that it was determined by the place of departure of Pekka box of nine.
Saturday's departure was a drama filled, tire pressure had been abused and then further adjustment to the Chicane was produced for 5 sec. time for a fine. From the sixth to the finish line, but the investment was 12. Such a race was on Saturday.
Sunday began with Pasi’s birthdaycake, thanks again for all the congratulationer. Warm Up was related to Sunday's case. In the competition's second-best time trial went over time, and it resulted in the third out of the box. The first departure was due to leave for the second crash, and was successfully held true until the pit straight. Ninety curve was so crowded that Pekka ran into the sand bank. It grabbed the sand several kilos of front wheel and the car shakes. This, of course, was followed by the fact that the driver fully trusted the car when did not know where the vibration was due. At the finish, Pekka was ranked number eight.
The weekend competition, however, was that a tough summer in the company of the first, then it was a good achievement, although  Pekka’s motto is "only the victory run!"
A big thanks to Tomppa and Hessu yet, and for all the supporters!


WasKart 7.-8.6.2014


Mukavasti menneiden Vaasan iltakisojen jälkeen Petterille oli osallistuminen Waskartiin päivänselvää. Viimeistään nyt oli kipinä kisaamiseen syttynyt.
Jo perjantaina ajettiin harjoituksia useampi sessio, ja kierrosajat näyttivät lupaavilta. Lauantain kisoihin lähdettiin rennoin mielin –ainakin kuljettaja itse. Aamun ohjelmassa oli vielä harjoittelua ennen jännittävää aika-ajoa. Siinä Petteri ajoikin hienon oman ennätyksensä, joka oikeutti lähtöruutuun 10. Mahtavaa! 1. ja 2. erä ennen finaalia sujuivat mallikkaasti. Molemmissa pieni kuskimme tuli maaliin yhdeksäntenä. Nämä hyvät sijoitukset takasivat sen, että finaalin lähtöasetelmat olivat Petterin kannalta huikeat.
Finaaliin startattiin ruuduista, paikaltaan. Petteri sai ihan hyvän lähdön, ja oli välillä jopa 8. sijalla. Sitten kuitenkin ohitustilanteessa sattui pyörähdys, jonka vuoksi Petteri menetti useamman sijan. Maaliin ajettiin kuitenkin apinan raivolla (onhan Isältä opittu, että periksi ei saa antaa), ja sijoitukseksi tuli hieno 13. Tottakai tämä harmitti kuskia, mutta taustajoukkojen tsemppauksen avulla alkoi hymy palata pojan kasvoille: Kai se sittenkin tais mennä ihan hyvin…
Sunnuntain koitokseen lähdettiin hieman väsyneenä. Illan hääkemut tansseineen olivat ottaneet veronsa. Tämä näkyi aika-ajon tuloksessa: 16. ruutu. Onneksi varikkoalueella oli kivoja uusia kavereita, jotka selvästi piristivät Petterin mieltä.
Ensimmäinen alkuerä meni ihan ookoosti, sijoitus taisi olla 16. Toisessa alkuerässä Petteri sai osakseen dramatiikkaa, kun hän ilman omaa syytään törmäsi alkupään pyörähtäneeseen autoon. Ei siinä pojalla ollut mitään tehtävissä, lähtö oli lentävä ja vauhtiakin jo jonkin verran - ei ollut mitään mahdollisuutta väistää. Tässä rytäkässä auto hajosi sen verran, että matka päättyi ensimmäisen kierroksen ensimmäiseen mutkaan. Taisi siinä kuskilla pukata silmähikeä, kun muiden kisaamista joutui seuraamaan radan varresta.
Finaaliin lähdettiin häntäpäästä, olikohan se ruutu 18. Tällä kertaa startti sujui hyvin. Petteri ajoi hienosti, teki hyviä ohituksia ja ajoi omaa ajoaan rauhalliseen tyyliin. Maalilipun heilahtaessa kuskimme oli sijalla 13. Ja siihen oli ihan kaikki, sekä kuski että koko tiimi, todella tyytyväisiä - ja ehkä vähän yllättyneitäkin. Kotiin ajettiin onnellisina ja äärettömän väsyneinä. Ja kainalossa kolme pokaalia, jotka ovat tällä hetkellä suurimmat aarteet.
Kiitos taustajoukoille ja muille. Olette tärkeitä. Tainan kynästä.


SEINÄJOEN VAUHTIAJOJEN KYMMENVUOTISKISAT 27.7. -28. 7. 2013
Upean aurinkoisen sään vallitessa käytiin tämänvuotiset Vauhtiajot, jotka samalla olivat Vauhtiajojen historian kymmenvuotiskisat.
Sää oli helteinen ja varmasti myös ajurien fiilikset ja olotila paksuissa ajohaalareissa oli suorastaan kuuma.
Aamuisen aika-ajon ykköseksi ylivoimaisella ajalla ajoi kuin ajoikin tällä kertaa Pekka Lehtola, Pasi Hautamäen ollessa oman ryhmänsä seitsemäs ja kokonaisajon yhdestoista. Jännitystä lisäsi, kun aika-ajo ajettiin kahdessa eri ryhmässä. Kannustusjoukkojen mielestä paalupaikka tällä Vauhtiajojen suhteellisen kapealla radalla oli kultaakin kalliimpi, mikä sitten kisassa osoittautuikin juuri sellaiseksi.
Itse kisassa Pekka sai hyvän lähdön ja pääsi vahingoittumattomana ensimmäisestä mutkasta toisin kuin kilpakaverinsa, joista kaksitoista autoa kolaroi vaarallisen näköisesti konepellien ja lokasuojien lennellessä ilmassa takaatulevien ajokkien päälle. Useampikin auto sai varmasti osumia, mutta nämä kaksitoista jäivät tuohon mutkaan. Punainen lippu ja lähtö uusiksi.
Kotvasen aikaa vierähti rataa siivotessa ja autonraatoja kerätessä, korjatessa ja teipattaessa, ennekuin uusi lähtö saatiin aikaiseksi. Pekka sai jälleen hyvän lähdön ja kaasutteli 14 rinkiä kärjessä aina ruutulipulle saakka. Pekan meno kärjessä näytti hyvältä. Vaaratilanteita aiheutti kuitenkin muutamien hitaitten ja kolarissa kärsineiden autojen mönkiminen hurjaa vauhtia ajavien autojen jaloissa. Onneksi heille itselleenkin, ne viimein liputettiin pois radalta.
Pekka siis ajoi paalulta voittoon. Pasi Hautamäki oli A-finaalin yhdestoista. Suoraan A-finaaliin pääsi kuusi parasta aikaa ja loput 26 B-finaalista. Pasi oli B-finaalin neljäs. Toiseksi A-finaalissa sijoittui Ossi Kumpula ja kolmannen sijan vei Sami Erkkilä. Henri Tuomaala oli neljäs. Makeista makein voitto kovista vastustajista Pekalle.
Sunnuntain kisaa edelsi kuljettajien palaveri Ahokkaan Johanin varikkopilttuussa. Edellisen päivän onnettomuussuma ei saisi enää toistua!
Ajojärjestys määräytyi edellisen päivän kisan toiseksi parhaan ajan mukaan. Pekka pääsi jälleen paalulle, mikä aiheutti huoltojoukoissa helpotuksen huokauksen. Oli siis toiveita selvitä ehjänä tuosta pahamaineisesta ensimmäisestä mutkasta.
Pekka sai hyvän lähdön ja ei kun jälleen paalulta voittoon. Tosin Ossi Kumpula oli kuitata jo Pekan ohi, mutta onneksi Pekan korvien väli pysyi kylmänä ja ohitusyritys jäi yritykseksi. Kannustusjoukkojen kynnet olivat kyllä kisan jälkeen järsityn näköiset.
Sunnuntaina käytiin jälleen kaksi finaalia; A- ja B-finaali. Suoraan A-finaaliin pääsi kuusi aikojen parasta ja loput B-finaalista. Sunnuntain lopullisen kisan järjestys oli; Pekka Lehtola, Ossi Kumpula, Henri Tuomaala ja Sami Erkkilä.
Pekalla loistava viikonloppu! Kaksi paalupaikkaa ja kaksi voittoa. Sen paremmin eivät kisat olisi voineet mennä. Allekirjoittanut jäi miettimään, olisiko Pekka ollut mediaseksikkäämpi, jos hän olisi ajanut sarjaa.
Lopuksi kiitokset Kertulle, jonka viimeinen reissu tämä oli. Kerttu on hyvin palvellut Team Lehtolaa useiden muistorikkaiden vuosien ajan. Kiitokset ansaitsevat myös uskolliset huoltojoukot, jotka aina ovat luottaneet kuljettajansa ajotaitoihin. Kiitos Heikki, Pentti ja Hannu, kiitos Taina ja pojat Pasi ja Petteri, kiitokset myös muille varikolla pyörineille!
Varikon varjosta, Pirjo Saxlund, kisaraportoija.

 

UUSITUN BOTNIARINGIN AVAJAISKISAT JURVASSA 20- 21.7.2013

Legendsien kisapäivä alkoi lauantaina totuttuun tapaan aika-ajoilla. Radalla nähtiin vipinää ja vaarallisia tilanteita. Lauri Riekkolan ajettua autonsa katolleen aika-ajossa, sai Pekka Lehtola oletetusta avunannosta tilanteeseen määräyksen lähteä ruudusta yksitoista. Kannustusjoukot ihmettelivät ratatuomarin näkemystä, mutta Pekka tyytyi osaansa ja päätti ajaa kisassa sitten sen verran kovempaa. Pasi Hautamäki lähti ruudusta viisi.
Itse kisa sujui poikien kohdalta suhteellisen hyvin viimeiseen kierrokseen asti. Sen sijaan Halen ja Seppänen kolaroivat ja myös Riihimaa jäi matkalle. Pekka nousi sija sijalta kohti kärkeä ja viimeiselle kierrokselle tultaessa hän oli jo noussut sijalle kolme. Pasi sen sijaan ajeli johdossa kohti voittoa, kunnes pyörähti ympäri Tuomaalan auton osuessa Pasin auton perään. Pasin sijoitus maalissa oli 16. Harmittava takaisku! Voitto näytti olevan käden ulottuvilla, mutta auto-urheilussa niin kuin muissakin urheilulajeissa mikään ei ole varmaa, ennen kuin ollaan maalissa ja ruutulippu heilahtaa. Henri Tuomaala ajoi maaliin voittajana ja Pekka Lehtola kakkosena. Kolmanneksi kaasutteli Johan Ahokas ja neljänneksi Ossi Kumpula.
Sitten alkoikin tapahtua. Pasi Hautamäki mietti varmasti asiaa myös ja teki omalle kohdalle sattuneesta tapauksesta protestin. Olihan Pekkaakin rangaistu samanlaisesta tilanteesta, vaikka kysymyksessä oli vasta aika-ajo. Pasin protesti meni sitten ihan oikeutetusti läpi. Pasin sijoitukseen se ei vaikuttanut, mutta Henri Tuomaala pudotettin tuomaripäätöksellä neljänneksi 0,8 sekunnin aikasakolla ajotapavirheestä. Näin Pekka Lehtola nousi lauantain kilpailun voittajaksi. Hopea ja pronssitilat menivät Johan Ahokkaalle ja Ossi Kumpulalle.

Sunnuntain kilpailun lähtöjärjestys määräytyi lauantain kilpailun parhaiden aikojen perusteella.
Pekka Lehtola lähti kisaan ruudusta kahdeksan ja Pasi Hautamäki Pekan edestä ruudusta kuusi. Pekka sai hyvän lähdön ja osan kolaroitua jälleen, ajoi lopulta ajokkinsa kisan kärkeen. Viimeisellä kierroksella urheilun nurja puoli näytti kuitenkin kasvonsa Pekalle ja Marko Kilpiän sukellettua Pekan eteen, pääsivät kilpakumppaneista Ossi Kumpula, Jesse Kari, Johan Ahokas ja Henri Tuomaala Pekan ohi. Pekan sijoitus kuudes ja Pasin yhdeksäs. Pekan kommentit kisan jälkeen olivat tulikivenkatkuiset. Tosi urheilijalle ei riitä muu kuin voitto ja Pekalle se oli tälläkin kertaa todella lähellä.
Todella mielenkiintoinen kisaviikonloppu kaikkinensa.
No, Pekalle ja Pasille jäi sopivasti hampaankoloon seuraavaa viikonloppua ajatellen ja ei kun nokka kohti Seinäjoen Vauhtiajoja.


Varikon varjosta, Pirjo Saxlund, kisaraportoija.

 

 

BOTNIARING JURVA 11. - 12. 5. 2013 Historic-Avoin Race

Jurvan kisat alkoivat hienoisessa sadesäässä, mutta ilmojen haltiat suosivat kisatapahtumaa tällä kertaa ja aurinko antoi säteidensä lämmittää viimeistä kilpailutapahtumaa tällä historiallisella radalla. Kaunis sää houkutti myös runsaasti autourheilun ystäviä kisakatsomoon.
Legendseihin oli ilmoittautunut 12 urhoollista kuljettajaa ympäri Suomea.
Aika-ajot käytiin kolmen kuljettajan taistellessa kärkipaikasta. Nopein oli Pekka Lehtola 1:19.865, Pasi Hautamäen 1:20.537 ja Johan Ahokkaan 1:20.607 ajaessa seuraavista sijoista. Neljänneksi nopeimman ajan kaasutti Risto Ahrikkala 1:20.987.
Pekka Lehtola pääsi ensimmäiseen starttiin siis ykkösruudusta ja saikin hyvän lähdön. Ensimmäiset kierrokset mentiin Pekan aivan ylivoimaisessa vauhdissa Pasin ja Johanin hiostaessa toisiaan tiukasti pyörät savuten.
Voittoon kaasutti varmalla tyylillään Pekka Lehtola, jonka auto tällä kertaa sai myös suorilla hyvän vauhdin. Pekan vahvuushan yleensä näkyy hänen tavastaan ajaa kaarteet ihan omilla ajolinjoillaan. Toiseksi kiihdytti tiukan taistelun jälkeen Pasi Hautamäki, joka ohitti Johan Ahokkaan aivan viime hetkellä, viimeisessä kurvissa ja pronssitilaan joutui sitten tyytymään Johan Ahokas. Seuraavat sijat menivät; 4. Risto Ahrikkala, 5. Jarmo Blomberg, 6. Mika Lipsanen, 7. Sami Yli-Venna, 8. Juha Nisula, 9. Jukka Virtanen, 10. Joona Voho. Ilmeisesti Markku Luhtala ja Mika Hurin eivät ajaneet kierrostakaan, koska heille ei kierrosaikaa löytynyt.
Legendsien toinen lähtö olikin sitten melkoisen dramaattinen. Kisaan lähdettiin ensimmäisen lähdön parhaiden kierrosaikojen perusteella, jolloin Pasi Hautamäki sai ykkösruudun, Johan Ahokas kakkosen ja Pekka Lehtola kolmoisruudun.
Johan Ahokas sai hyvän lähdön ja pääsi piikkipaikalle Pekka Lehtolan seuratessa. Pasi Hautamäki putosi tässä kohtaa kolmanneksi. Neljännen kierroksen jälkeen yhden Legendsin öljyt valuivat ajoradalle ja Pasi Hautamäki ja Pekka Lehtola pyörähtivät vaarallisen näköisesti pahimmassa mahdollisessa mutkassa ympäri. Vain Pekan nopea reagointi pelasti hänet törmäämästä Pasi Hautamäen autoon. Pasi pääsi jatkamaan matkaa, mutta Pekan auto kynsi sorassa niin syvällä, että auto ei enää käynnistynyt. Pekka sitten ohjasi muuta liikennettä ohi turmapaikan ja lippumiehet liputtivat punaisin lipuin lähdön keskeytetyksi.
Radan puhdistuksen jälkeen lähtö uusittiin, mikä kaikkien mielestä olikin oikeudenmukaista. Kisassa ajettiin sitten uusintalähtö sen mukaan, kuinka autot olivat sijoittuneet kierrosta ennen punaisten lippujen nostoa. Uusintalähdön voitti Pekka Lehtola, Johan Ahokkaan kiihdyttäessä toiseksi. Pasi Hautamäki oli kolmas.
Pekan ja Pasin suoritus oli hatunnoston arvoinen, pokien polvien vielä tutistessa läheltäpiti-tilanteen jäljiltä.
Muut sijoitukset menivät seuraavasti; 4. Risto Ahrikkala, 5. Jarmo Blomberg, 6. Joonas Voho, 7. Mika Lipsanen, 8. Jukka Virtanen ja 9. Sami Yli-Venna Juha Nisulan jäädessä radan varteen.
Tapahtumarikas päivä päättyi komeiden pyttyjen jakoon.
Laihian pojat, Pekka Lehtola ja Pasi Hautamäki edustavat Team Botniaa ja Johan Ahokas A-motorsporttia.
Legendskuskien ja huoltojoukkojen kesken näyttää vallitsevan hyvä yhteishenki, jossa apua annetaan ja otetaan vastaan hymyssä suin. Hyvään urheiluhenkeen kuuluu paljon muutakin kuin tiukka kisaaminen radalla.
Kisakertomuksen kirjoitti posket punaisina auringonpaisteen ja kisajännityksen jäljiltä
Pirjo Saxlund

Ahveniston moottorirata 14-17.5.2009

Ensimmäinen Trohpy-osakilpailu on nyt sitten ajettu. Kausi alkoi lupaavasti -vauhti oli harjoituksissa sellaista, että voittoon on hyvät mahdollisuudet.

”Kerttu” hoiti torstai-iltana matkan Pentin ohjaamana tyylikkäästi. Mukana olivat Pekka, Topi, Tomi ja Jussipekka. Hannu ajeli omalla autolla peesissä pienillä polttoainekuluilla. Varikolta paikka löytyi nyt edellisiin vuosiin verrattuna paljon helpommin. Varikkopilttuu kuntoon ja odottamaan perjantain harjoitusjaksoja.

Aamun ensimmäinen harjoitus osoitti ajallisesti vauhdin piisaavan kärkeen. Harmitusta toi vain se, kun ei ollut uusia renkaita laittaa autoon alle. Muutamilla kuljettajilla kuuleman mukaan oli sellaisia jo käytössä. No niillä mentiin mitä oli, ja pari sarjaa testattiin, niistä sitten parhaat valittiin.

Kun toiseen testiin laitettiin auto käyntiin, huomattiin että pakosarja vuotaa ja että yksi ruuvi puuttuu kokonaan. No, kiivasta keskustelua ja ruuvin kiinnitykseen -ja ehdittiin muutama kierros ajaakin.

Kolmas harjoitus oli myös ajallisesti lyhempi kuin ensimmäinen. Riittävästi tietoa kuitenkin saatiin lauantain kilpailua varten. Iltapäivän ruuvaamiset olivat siten perinteiset tarkistukset. Tämän lisäksi kytkinsylinteri jouduttiin vaihtamaan, se saatiin lainaksi Rinteen Rikulta joten kiitos hänelle.

Lauantain aika-ajoon mentiin luottavaisin mielin. Pekka osui hyvään rakoon ja pääsi ajamaan pientä välimatkaa kiinni Jenni Krohniin ja Haarahiltusen Juhaan. Pekka ajoi nopeimman kierrosajan tässä ensimmäisessä ryhmässä. Toisesta ryhmästä ei sitten nopeampaa kuskia löytynyt joten Pekka kuittasi paalupaikan itselleen.

Autoon tehtiin vain tarkastukset Topin ja Tomin toimesta ja sitten vaan ekaan kuumaan erään. Lähtö onnistui mainiosti ja Pekka oli kärkikahinoissa. Kumpula, Erkkilä, Haarahiltunen, Krohn ja Ylinen olivat tuntumassa. Sitten Erkkilän koneeseen tuli vikaa ja hän jäi radan varteen. Pekka ja Ossi jatkoivat kärjessä, tilanne näytti jo ratkenneen parivaljakon keskeiseksi taisteluksi kun Pekan autoon iski käyntihäiriö. Kaksi sylinteriä jäi kuvioista pois. Ossi sai kruisailla voittajana maaliin, Pekka joutui taipumaan 9:een sijaan.

Huollolle tämä tiesi ruuvaamista ja vian etsintää, onneksi tiedettiin suurin piirtein missä vika on. Lopuksi syylliseksi paljastui jakajalevy. Varamoottorista vaan uusi rikkoutuneen tilalle ja taas kone kävi moitteettomasti.

Sunnuntain kilpailuun sitten lähdettiin nelosruudusta. Lauantain voittajan autosta katkesi vetoakseli, joten Kumpulan kisa jäi siihen. Pekalla vastaavasti lähtö onnistui mainiosti ja välillä oltiin piikkipaikallakin. Kun maaliviiva ylitettiin Erkkilän johdolla, tuli Pekka Haarahiltusen kannassa kolmantena maaliin.

Trophy 2009 on nyt avattu ja yhteispisteissä ollaan neljäntenä, tästä on Alastarossa hyvä jatkaa.