P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
2008
13.9. Botniaring
.

Legends Festival, Jurva - Botniaring, 13.09.08   Teksti JiiVee Korpela

Legendsien perinteinen kauden huipennus Jurvan Botniaringillä oli taas sitä itseään. Kukaan ei varmistellut mitään, eikä ollut syytäkään. Hopea- ja pronssimitalista oli ajettava kilpaa tosissaan ihan kauden viimeisen finaalin kalkkiviivoille saakka. Pekka Lehtola oli radalla itse varmuus ja kauden viimeisen startin voitolla laihialainen varmisti itselleen Legendsien hopeapystin. Ossi Kumpula oli myös ennen viimeistä starttia kiinni hopeassa, mutta Kumpula taipui juuri ratkaisevalla hetkellä ja seinäjokelaisen oli tyytyminen pronssiin.

Botniaringillä festaripäivä valkeni pilvisenä ja koleana. Keli pysyi kuitenkin kuivana ja heti aika-ajossa autot laukkasivat kovia kierrosaikoja. Paalupaikan lunastanut Ossi Kumpula kellotti 1.19,488 joka oli 0,4 sekuntia parempi aika kuin Matintuvan elokuun kilpailun aika-ajossa ajama aika. Myös toiseksi ajanut Petri Ylinen ja kolmanneksi ehtinyt Pekka Lehtola merkkauttivat ajan alle maagisen 1:20 rajan.
Ylinen oli autonsa myynyt, mutta mies ei malttanut pysyä poissa festareilta vaan oli vuokrannut ”Ringille” Pasi Matintuvan kolmeen mestaruuteen luotsanneen pirssin.
Jenni Krohn oli jälleen nopea ehtien aika-ajon neljänneksi. Kympin joukkoon mahtuivat vielä miehet järjestyksessä; Rinne(!), Erkkilä, Karvola, Haarahiltunen, Ahokas ja Hautamäki.
Erkkilä teki aamulla autoonsa kansiremonttia ja aika-ajoon nokialainen ehti juuri ja juuri ”trasselit taskussa”.
Jussi Lailavuon takkuisesti kulkenut kausi päättyi myös takkuisesti. Lailavuo oli mukana aika-ajossa, mutta kun kone osoitti laukeamisen merkkejä, tiimi pakkasi edustusbussinsa ja siirtyi kotimatkalle. Sinne tosin vasta kun festareiden viimeisetkin riemut oli irroteltu.

Kumpula luki finaalissa hyvin lähettäjän merkin ja mies piti paalupaikkansa, vaikka Ylinen ja Lehtola yrittivät hyökätä. Toisella kierroksella Lehtola nousi toiseksi ja Ylinen jatkoi kolmantena. Viidennellä kierroksella Kumpula eteni edelleen piikissä, Lehtola oli toisena, mutta Erkkilä oli noussut kolmanneksi. Seuraavalla kierroksella Kumpula jatkoi piikissä ja Erkkilä oli noussut toiseksi. Kärkinelikko Kumpula, Erkkilä, Lehtola ja Ylinen etenivät tiiviissä ryppäässä ja kierroksella kymmenen Erkkilä nousi kärjessä edenneen Kumpulan rinnalle. Sitä ilo kesti vain hetken. Erkkilä taipui takaisin toiseksi ja pian nokialaisen vauhti loppui tyystin. Toiseksi viimeisellä kierroksella Kumpula oli vielä piikissä, mutta viimeisellä lenkillä Ylinen rokotti ohi ja ajoi kisan voittoon 0,2 sekuntia ennen Kumpulaa. Lehtola päästeli kolmanneksi 1,6 sekuntia voittajasta.
Seuraava nelikko mitteli välejään koko kisan ajan ja ruutulipulla järjestys oli; Krohn, Haarahiltunen, Karvola ja Rinne. Kympin sakkiin tunkivat vielä Hautamäki, Parkkari ja Ahokas.

- Matintupa antoi ohjeet kisaan; Tarkkaile tilannetta loppuun saakka ja ota sitten viimeisellä kierroksella johtopaikka, selvensi voittoon ajanut Ylinen.
No mikäs siinä oli päästellessä kun alla oli hyvät käytöstavat omaava kilpuri. Ilmeisesti Matintuvan auto on saanut paremman koulutuksen tottelevaisuuteen kuin Ylisen entinen oma laite.
Kumpulan pilttuussa laskettiin ensimmäisen finaalin jälkeen mitalimahdollisuuksia. Taisivat päästä tulokseen, että Lehtolan mahdollisesti voittaessa Kumpulalle riittäisi neljäs tila, vai mitenkä se nyt meni.
Usein Ringillä teknisistä ongelmista kärsinyt Lehtola ei pisteitä laskenut.
- Pannaan tankkiin riittävästi bensaa ja ajetaan täysillä. Muut saa sitten laskea pisteitä, Lehtola pyöräytti.
Erän jälkeen varikon pettynein mies oli varmasti keskeytyksen kokenut Erkkilä. Menoveden loppuminen pari kierrosta ennen ruutulippua pudotti nokialaisen ulos mitalikamppailusta.

Festareiden toiseen ja koko kauden päättävään finaaliin eturivistä starttasivat paalupaikan lunastanut Erkkilä ja Ylinen. Toisen parin muodostivat Kumpula ja Lehtola ja kolmannesta ruodusta lähtivät Rinne ja Krohn.

Ensimmäisen erän keskeytyksestä sisuuntunut Erkkilä piti lähdössä pintansa, mutta pian Ylinen oli kiusaamassa Erkkilää ja seinäjokelainen vieraili myös piikkipaikalla. Kumpulan kesy vauhti enteili ongelmista, sillä mies putosi ensimmäisillä kierroksilla viidenneksi.
Kisan puolessa välissä Erkkilä oli jälleen kärjessä ja Lehtola piti kakkostilaa ennen Ylistä. Pari kierrosta myöhemmin Lehtola valtasi ykköstilan, mutta Erkkilä kuittasi pian paikkansa takaisin. Seuraavalla kierroksella curva Kelassa Ylinen nousi piikkiin, mutta luisteli leveäksi ja putosi kärjestä. Samalla Krohn viiletti hetken kolmantena, mutta joutui pian taipumaan takaisin neljänneksi. Kymmenen kierroksen jälkeen Lehtola veti joukkoa ennen Erkkilää, Ylistä ja Krohnia. Lehtola kesti kärjessä ruutulipulle saakka. Erkkilä ja Ylinen ottelivat tiukasti toisesta tilasta ja se matsi päättyi lopulta Ylisen eduksi. Kalkkiviivoilla oli tungosta kun vielä neljänneksi kurvannut Krohn ehti 0,8 sekunnin päähän voittaja Lehtolasta.
Loppukaudesta selvästi vauhtiaan parantanut Rinne tuli pienen matkan päässä viidentenä 0,2 sekuntia ennen Haarahiltusta. Seitsemänneksi taipunut Kumpula heitti sijoituksen myötä haaveet hopealla, mutta pronssi matkasi silti Seinäjoelle.
Kympin joukossa olivat vielä Karvola, Mäkilä ja Vormisto.

- Eikös tämä riitä, järkeili Lehtola voittonsa jälkeen hopeataistelun tilannetta.
Näinhän se meni ja varmistuksen hopeasta Lehtola sai kun kuuli Kumpulan sijoittuneen seitsemänneksi.
Pronssimitalin kuitannut Kumpula olisi mielellään ajanut kilpaa loppuun saakka, mutta vaihdeaski oli eri mieltä.
- Moottorin korva särkyi heti alussa ja vaihteisiin tuli ongelmia. Nelosvaihde jumittui päälle ja sillä oli pärjättävä koko kisa, totesi Kumpula.
Erkkilän hyvä veto kolmanneksi ei auttanut pitämään nokialaista edes mitalin tuntumassa vaan Trophy-sarjan neljänneksi nousi tasaisesti kauden aikana edennyt Haarahiltunen. Erkkilä on sarjan viides.
Legends Trophy -sarjan top ten kaudella 2008; 1) Matintupa 1163 p. 2) Lehtola 1130 p. 3) Kumpula 1125 p. 4) Haarahiltunen 1062 p. 5) Erkkilä 1054 p. 6) Karvola 1001 p. 7) Mäkilä 935 p. 8) Parkkari 930 p. 9) Rinne 922 p. 10) Krohn 920 p.

Formulapappojen jäsentenvälinen kisailu päättyi Seppo Kovalaisen voittoon. Kovalainen keräsi 653 pistettä Masa Räikkösen 565 pistettä vastaan.

Sarjan ainoan naiskuljettajan Jenni Krohnin sijoitus kymmenentenä ei tee oikeutta Jennin vauhdille. Jenni ajoi koko kauden ajan mitalikolmikon tuntumaan ja alkukesän Alastaron kisassa Jenni otti kolmannen tilan. Kolme teknisen vian keskeytystä pudottaa Jennin sijoitusta. Jenni on kuitenkin selvästi nopein naiskuljettaja niistä tyttäristä, jotka ovat kilpailleet kotimaan Legends-luokassa.

Festareiden perinteiden mukaan kesäradat hyvästellään mekaanikkojen kilpailulla, niin tehtiin nytkin. Startissa oli mukana kuljettajia usealta eri tasolta. Joillakin oli melko tuoretta tuntumaa jopa Legends-sarjassa kilpailemisesta, tai sitten vauhti oli takavuosina riittänyt aina kartingin MM-kisoihin saakka. Toisaalta viivalta löytyi myös noviiseja, jotka juuri mekaanikkokisassa korkkasivat alkavan ratauransa.

Mekatsujen kisan ensimmäisillä kierroksilla kärkipaikasta kamppailleet Joakim Löfvikin autolla kisannut Rory Penttinen ja Sami Erkkilän autoa käskenyt Toni Saarinen päästelivät kierrosaikoja, jotka olisivat riittäneet kärkipaikoille myös Trophy-sarjan starteissa.
Penttisen auton puutumisen jälkeen Saarinen sai kurvailla ylivoimaiseen 8 sekunnin voittoon ennen Jani Ala-Luhtalaa, joka nousi kahdeksannesta lähtöruudusta toiseksi. Tulosluettelo kertoi kympin joukkoon ajaneet seuraavin nimin; Saarinen, Alaluhtala, Sirainen, Hilli, Hokkanen, En, Ruohonen, Kokko, Nieminen ja Hokkanen.

Legends Trophy -sarja kaudelta 2008 on taputeltu. Jenkkien World Finals -kisaan ei sitten tänä vuonna saatu mukaan suomalaista joukkuetta. No ei se mitään, kyllä heillä siellä rapakon takana menee ainakin vielä tämä vuosi kun sulattelevat suomalaisten vuoden takaista menestystä.

Ensi kausi kotimaassa näyttää vähintään lupaavalta. Festareilla ilmeni, että vain harva tällä kaudella kilpaillut on edes harkinnut lopettamista Legends-luokassa. Päinvastoin, vanhat konkarit ovat uudelleen kiinnostuneet oikeasta kilpaluokasta. Yhden kauden verran rallicrossia kokeillut Tapani Jokela oli juuri ennen festareita kätellyt rc-autonsa ja tallissa oli ensi kautta varten hankittu Legends. Ruotsin Radical-luokassa keikkailleen Rory Penttisen ilmeet paljastivat myös kiintymyksen entiseen ”rakkauteen.”

Kauden 2009 radoille ei enää ole aikaa kuin reilu puoli vuotta – pian se alkaa taas.

JiiVee Korpela