P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
2008
17.-18.5. Ahvenisto
.

Hämeenlinna Ahvenisto 15-18.5 2008

Kesän 2008 kilpailukausi on avattu. P.Lehtolan paja lähti kohti Hämeenlinnan Ahveniston moottorirataa torstai-iltana kolmen miehen voimin. Topi, Hannu ja Pekka suuntasivat autojen nokat kohti lumisateista etelää. ”Kerttua” ei ehditty vielä saamaan kuntoon joten jouduttiin lähteä kahdella autolla. Matkalla harmiteltiin kun piikkirenkaat jäi kotiin, lunta nimittäin satoi Tampereen eteläpuolella.

Tällä kertaa perillä ei ollut ongelmia; kaluston purku ja sitten odottelemaan perjantain harjoituspäivää. Harjoitukset sujuivat ilman suurempia hankaluuksia, vauhtikin oli hyvän tuntuista. Lauantai-aamu alkoi ohjaajakokouksella jonka jälkeen alkoi valmistautuminen aika-ajoon. Siitä tulikin jännittävä, Pekka ajoi ajan 1:30,787 ja oli sillä toisena, Matintuvan Pasi oli 0,272 sekuntia parempi. Tyytyväisiä oltiin tulokseen. Seuraavaksi auton tarkastukseen ja huoltoon, enempää ei ruuvailla tarvinnut.

Ensimmäinen erä vihdoin koitti ja Pekan lähtö onnistui vallan mainiosti. Kilpailun aikana oltiin välillä neljännelläkin sijalla, sieltä kuitenkin noustiin ruutulipulle toiseksi.

Sunnuntain kisa lähti käyntiin kun paalulta startannut Sami Erkkilä iski piikissä ensimmäiseen mutkaan. Kakkos- ja kolmosruuduista lähteneet Ossi ja Petri tulivat yllätetyiksi kun neljännestä ruudusta startannut Pekka sai hyvän startin nousten toiseksi ja pian myös kisan kärkeen. Kisan tiimellyksessä tuli turva-auto radalle ja sen perässä ajettiin muutama kierros. Uusi startti ja yksi kilpailija pääsi ohi. Sitten näytettiin Stop and Go –rangaistusta numeroille 7, 21 ja 7…..Hannu ei heti nähnyt muuta kun seiskan ja ajatteli heti Pekan saaneen rangaistuksen, kun hän sai niin hyvän startinkin. Numero oli kuitenkin 72, siinä sitten seurattiin missä vaiheessa rangaistuksen saaneet kilpailijat tulevat kärsimään rangaistuksen. - Eivät tulleet!

Pekan ja Samin (21) kisatessa muut saivat pienen etumatkan kiinni ja Pasi hiipi taas kärkipaikalle. Maaliin tultiin järjestyksessä Pasi, Sami ja Pekka. Heti kyllä tiedettiin että Sami ei toista sijaansa saa pitää koska ei ollut tullut kärsimään rangaistusta. Joten toinen kakkossija oli täten plakkarissa. Siihen oltiin pettyneitä, koska voittoonkin oli hyvät mahdollisuudet. Kuohuvat kuitenkin ruiskutettiin tuttuun tyyliin, sitten varikkoteltta kasaan ja kohti Laihiaa valmistautumaan Alastaron kilpailuun.