P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
Brands Hatch

Englanti, Brands Hatch, 2.- 5. marraskuuta -07

Lopultakin palkintomatka oli toteutumassa ja lähdettiin matkustamaan Englantiin. Perjantai-aamuna noustiin koneeseen ja matka alkoi rennolla mielellä. Peter Morton oli vastassa lentokentällä. Brands Hatchin varikolle saavuttiin ja siellä Peterin tiimi oli autoineen vastassa. Ensivaikutelma oli vaikuttava, nopea auto siis tosiaankin oli Pekan käytössä. Eipä muuta kun ajoasentoa kokeilemaan ja hyvinhän se tuntui penkki takapuoleen sopivan. Sitten vielä kierrettiin rata kävellen ja Peter selvitti tarkasti ajolinjoja.

Sitten lähdettiin hotelliin joka oli aivan rata-alueen vieressä. Itse rata-alue oli tosiaankin kerrassaan mahtava. Varhain nukkumaan, ja valmistautumaa lauantai- aamun ensimmäiseen harjoitukseen. Aamunkoitteessa varikolle, ja ottamaan tuntumaa rataan. Ennen kuin eka kierros täyttyi, oli jo punainen lippu ylhäällä, kun muutama auto kolaroi ensimmäisessä neulansilmässä. Ensimmäinen kierros Pekalla Brands Hatchin radalla kesti tasan yhden minuutin verran. Tässä vaiheessa Hannu sai joltain tiimiltä lippiksen, mikä lämmitti kovasti mieltä -mukava maa. Paras aika Pekalla oli 57,61 ja Peterin huoltomies totesi sen olevan hyvä. Harjoitusajon aikana kuuluttaja kertoi ja hehkutti Pekasta paljon, kertoen miksi suomalainen kuljettaja oli mukana kilpailussa. Varikolla Pekka pyysi ainoastaan että tankki täyteen; auto siis toimi erittäin hyvin. Tässä vaiheessa seurasi ohjaajakokous, meininki oli rento, toki kuskit olivat kaikki voitonnälkäisiä. Myös lähtöpaikka arvottiin tässä vaiheessa, ei siis aika-ajoa lainkaan. Siinä ei tuuri käynyt, vaan lähtöpaikka oli 15. ruutu eli tiukkaa tulisi olemaan.

Ensimmäinen kilpailuerä alkoi, eka kurvi meni hyvin, mutta neulansilmään sitten tultiin niin tiukasti, että Englannin pojat olivat päättäneet, että tästä eteenpäin Pekka ei jatka, siispä takapuskuriin paukku ja pakoputki kääntyi rengasta vasten. Kun matka jatkui, se sulatti kumin puhki, se siitä erästä sitten. Huolto laittoi auton kuntoon ja Peter paikkamaalasi lokasuojan ja taas oli auto kilpailukunnossa. Toiseen erään oli lähtö paikalta viisi ja sama tilanne toistui taas; neulansilmässä ajettiin päälle, mutta eivät onnistuneet nyt saamaan autoa rikki, joten matka jatkui. Sijoitus putosi kuitenkin jonnekin 12 tietämiin, sieltä noustiin kuitenkin sijalle kolme kun maalilippu heilui. Kolmanteen erään tehtiin tavanomainen puskurien vaihto ja startti oli paikalta 9. Lähtö sujui tällä kertaa neulansilmän osalta hyvin ja muutama pykälä noustiin. Mutta sitten jälleen, aivan pääkatsomon edessä, tuli kaveri takapuskuriin oikein vauhdilla ja jonkin matkaa mentiin metsäliiton puolella. Sieltä selvittiin kuin ihmeen kaupalla ja matka jatkui muutama sija menetettynä. Puskuri oli irronnut toisesta kiinnikkeestä ja retaji perässä, onneksi eivät antaneet teknistä lippua. Maalilipun liehuessa oltiin sijalla 4. Varikolle tullessa Pekka näytti katkennutta vaihdekeppiä, erä oli ajettu läpi nelosvaihteella kun keppi oli katkennut heti etsinmäisellä kierroksella. Päivän saldo oli vauhdin osalta hyvä mutta ekan erän keskeytys toi huonon sijoituksen lopputuloksiin, mikä oli 8:s

Hotellille mentiin kuitenkin hilpeällä tunnelmalla, syötiin hieno päivällinen ja puhuttiin Englantia. Ja pitihän sitä käydä katsomassa myös kahta paikallista pubiakin.

Sunnuntai-aamun lämmittelyssä Pekka ajoikin pohja-ajan 56,911. Päivän etsinmäinen erä näytti alussa hyvältä, ei tönimisiä. Nelospaikalta lähdettiin nousemaan ylöspäin, mutta liian kova tilannenopeus ja pikkusen liian myöhäinen jarrutus ja ajauduttiin hiekka-alueella, mutta onneksi siitä selvittiin. Sija 15 oli siinä vaiheessa tosiasia. Noustiin kuitenkin pykälä kerrallaan, mutta matka loppui kesken, maalissa sijalla 10. Toiseen erään paikalta 7 ja maaliin 4:nä. Kolmas ja toistaiseksi viimeinen lähtö Englannissa oli paikalta 10 ja sehän tiesi ongelmia neulansilmässä. Kaveri tuli ns. suoraan kyljestä sisään ja se oli sen verran kova paukku että etupyörän ripustukset pettivät. Keskeytykseen toi lohtua lauantai-päivän kuljettajapalkinto, joka jaettiin kilpailun päätteeksi. Seuraavaksi oli vuorossa kotiinlähtö Lontoon kautta. Raija ja Mats olivat oppaina ja nähtiin maanantain aikana Lontoosta paljon, mutta enemmän jäi näkemättä. Isot kiitokset Peterille + huollolle sekä Matsille ja Raijalle matkan onnistumisesta.