P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
2007
15-16.9. Alastaro

15 - 16.09 Alastaron moottoriradalla.

Kauden 2007 Legends Trophy -sarjan mitaliratkaisut olivat liipaisimella, kun rata-autoilun SM-sarjan kauden päätösviikonloppu kaasuteltiin Alastaron moottoriradalla. Lehtolan pajan tiimi lähti matkaan torstai-iltana, mukana oli Pentti, Topi, Hannu, Kari ja Pekka. Varikkoteltta pystytettiin reippaalla vauhdilla - varustus levälleen pitkin nurkkia. Sitten Kari ja Hannu lähtivät majapaikkaan joka sijaitsi Kielokedossa. Siellä isosisko otti vieraat vastaan pöydät ruokaa notkuen. Kanadan serkku Henry ja vaimonsa Kim olivat myös paikalla. Perjantain aamu valkeni ja harjoitukset ajettiin neljään kertaan vaihtelevin tuloksin, mutta auto oli kuitenkin suhteellisen hyvä. Pekka ajoi vielä päivän päätteeksi yhden harjoituksen minien mukana. Kerrankin oli tuuria, kun autoon ilmaantui vika harjoitusajossa eikä kilpailussa. Vika saatiin onneksi heti paikallistettua ja korjattua.

Lauantai-aamun lämmittely ajettiin märällä, se ei kuitenkaan haitannut Pekan vauhtia. Oikeastaan märkä Alastaron rata sopi oikeinkin hyvin kuskille ja autolle. Aika-ajo oli sitten pieni pettymys; rata oli märkä vielä paikka paikoin, renkaat ei pitäneet toivotulla lailla, ja sijoitus oli vasta 15. Aika-ajosta ei kuitenkaan vielä pisteitä jaeta, joten kisaan lähdettiin hyvä sijoitus mielessä. Startti onnistui ja jännän kilpailun jälkeen tulosluettelossa oltiin sijalla 6. Kilpailun kierrosaika oli myös kuutosruutuun edellyttävä. Kanadan vieraat saivat myös jännittävää seurattavaa Pekan ohitellessa kanssakilpailijoita. Auto huollettiin ja sitten Katrin ja Harrin luo saunomaan sekä kuulemaan Kanadan serkun kuulumisia.

Sunnuntain lämmittely ajettiin märällä. Pekka ajoi toiseksi nopeimman kierrosajan tässä osiossa. Itse kilpailu oli sitten vasta iltapäivällä joten päikkärit oli paikallaan. Lähdön odottelu jatkui, mutta tulihan se käsky lopulta. Auto viivalle ja valot vaihtui, Pekan lähtö oli hyvä ja paikka kärkiporukassa oli taattu. Tiukat ohitukset ja välillä ohitetuksi tulemiset pitivät kilpailun jännittävänä myös katsojille. Hannukaan ei saanut yhtäkään kierrosaikaa otettua kun ”käet” tärisi niin kovaa. Kun maaliviiva ylitettiin Pekka oli sijalla kolme. Se oli 2007 Trophy -sarjan toiseksi paras sijoitus. Palkintojenjakoon pokkaamaan -ja sitten pakkaamaan kotiinlähtöä varten. Kilpailun tulokseen pajan tiimi oli tyytyväinen, Jurvaan lähdetään hakemaan vielä parempaa sijoitusta!