P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
2007
25-26.8. Ahvenisto

Ahvenisto Race Circuit 40-Vuotta. 25.-26.8.2007

Kun kellon viisarit perjantaina aamuyöllä näyttivät kolmea, suunnattiin volkkarin keula kohti Hämeenlinnan moottorirataa Ahvenistoa. Mukana Pekka, Jyrki ja Hannu pirteän innokkaina. Hämeenlinnaan saavuttiin noin klo 7. Satoi vettä ja ihmetystä herätti se, kun paikalla ei ollut henkilöä joka olisi osoittanut varikkopaikan sijainnin. Lopulta sellainen henkilö saapui, mutta hän ei antanut lupaa pystyttää varikkotelttaa. Siinä tietysti tunteet vähän kuumenivat, mutta lopulta asia järjestyi ja teltta saatiin pystyyn. Harjoittelu ja testi olikin sitten aamutuimaan kosteaa touhua, mutta kierrosajat eivät olleet huonoja kun muihin verrattiin. Rata kuivui ja aurinkohan se sieltä taas näyttäytyi, eli kuivan keli säätöjä etsimään. Ensimmäinen testi kuivalla toi heti ongelman esiin, auto tärisi siihen tapaan hitaissa kurveissa ettei uskaltanut ajaa täysillä ja syytä ei oikein saatu selville. Päivä menikin vian etsimisessä. Päivän päätteeksi laitettiin takapään kiinnitykset täysin uusilla osilla kasaan ja oltiin sitä mieltä että auto on nyt ok.

Lauantai-aamu valkeni pilvipoutaisena ja ei kun lämmittelyajoa ajamaan. Kuinka ollakaan, auton tärinä ei poistunut, mutta se huomattiin että ainoastaan kolmosvaihteella se tärisee. Meinasi hanskat pudota käsistä kun todettiin vian olevan vaihteistossa. Pikapalaveri, muutama puhelu (Lasselle) ja todettiin, että autolla voi ajaa hajottamatta moottoria enempää. Pekka teki päätöksen ja lähti ajamaan aika-ajoa, eihän se oikein loistavasti mennyt kun yksi vaihde puuttui, mutta näin tärinä poistui. Erään siis lähtöpaikalta 17. Startti onnistui suhteellisen hyvin ja alkukierrosten aikana oli Pekka jopa 7. paikalla. Pieni ajovirhe, ja sijoitus tipahti alle10. Taistellen maaliin tultiin sijalla 9 ja oltiin kyllä helpottuneita kun auto kesti koko erän.

Sunnuntai -aamun lämmittely päätettiin olla ajamatta, että auto kestäisi vielä päivän kisan. Hannulla ja taisi Jykälläkin vielä aamusella maistua suussa tanssimusiikki, mutta reippaana tekemään tarkistukset -ja auto oli valmiina toiseen lähtöön.Lauantain kisa-aikojen mukaan oltiin paikalla 13. Lähtö onnistui taas suhteellisen hyvin ja kun maaliviivalle saavuttiin oli sijoitus10. Kilpailu Hämeenlinnassa meni kuitenkin suhteellisen hyvin ottaen huomioon auton kunnon. Sitten vaan kamat kasaan ja auto kohti Laihiaa.Työmaa siis odottaa kun vaihdelaatikko pitää saada kuntoon ennen seuraavaa kilpailua, joka ajetaan Alastarossa. Sinne meille onkin tulossa sitten aivan uusi mekaanikko Kanadasta asti.