P LEHTOLAN PAJA
 
 
 
2007
9-10.6. Linnaring

Tallinna 9-10.6.2007

 Jaa’a mistä tämän Tallinnan raportin aloittaisi. :>) Matkavalmistelut oli jo aloitettu ennen Jurvan kilpailuja. Anne-Mari, Pekan serkku, hoiti meille matkaliput ja hotellin Tallinnaan, joten se puoli oli hyvissä ajoin kunnossa. Matkaan lähdettiin Laihialta torstai-iltana ja satamassa oltiin aamuyöllä klo 3. Siinä sitä nuokuttiin ahtaassa auton hytissä muutama tunti ennen kuin päästiin laivaan. Tullissa oli sen verran hankaluutta kun yksi paperi puuttui, mutta tullimies päästi meidät naureskellen menemään. Sanoi vain, että oma on juttunne jos ette takaisin pääse. No, se paperi saatiin kyllä hotelliin sähköpostilla.

Laivasta päästiin Tallinnan puolella kivutta pois. Satamassa ajettiin kunniakierros -heh. Sitten alkoi suunnistus rata-alueelle, se olikin huomattavasti vaikeampaa kuin oletettiin. Oikeastaan harhaan ei ajettu -muuten vain oltiin epävarmoja, tultiin sitten vahingossa oikeaan paikkaan. Pekka hanskas Tallinnan liikenteen sujuvasti. Rata siis löytyi. Siellä Jone oli selvittämässä legendsien varikkopaikkaa ja löytyihän se.

Perjantai meni auton katsastuksessa ja varikkoteltan  laitossa. Sitten hotellin löytyminen olikin oma juttunsa, aiottiin mennä  taksilla mutta päätettiin kuitenkin mennä omalla autolla ja löytyihän se kun aikamme etsittiin. Hotelli oli OK. Käytiin  syömässä hienosti ja ruoka oli hyvää. Lauantai-aamu koitti harjoitusajolla. Ajat oli heti kärkiaikoja, joten oli syytä odottaa hyvää kisaa. Aamun erikoisuus oli lääkärintarkastus, oikein sydänfilmi otettiin. Matintuvalla oli siinä ongelmia, mutta niistä selvittiin aika-ajoon mennessä, onneksi. Aika-ajo onnistui hyvin oltiin sijalla 3. Auto vain tankattiin ja ensinmäiseen lähtöön, joka sujui tiukan taistelun jälkeen melkein odotusten mukaisesti.  Vain Petri Lappalainen oli ennen meitä maalissa. Hotelli kutsui, mutta syötävää ei enää tarjoiltu, joten iltasyönti jäi.Sami ja Hannu taisi muutaman oluen ottaa, kävivät  myös katsomassa Tallinnan yöelämää. Se oli maalaispojille  kokemus sinänsä. Muistellaan niitä sitten keinutuolissa.

Sunnuntain kisa alkoi lämmittelyajolla, siinä oltiin nopeimpia. Kilpailuun startattiin kolmospaikalta. Mutta, mutta... Kaikki näytti hyvältä kunnes tuli kontakstia toisen auton kanssa. Pekan auto hyppäsi metrin korkeuteen ja kisa oli siinä. Moottoriin tuli käyntihäiriö eikä enää kulkenut riittävän lujaa. Ratavarikolla kului muutama kierros joten jäätiin kärjestä liian monta kierrosta. Sitten jäätiin oottelemaan lauantain kisasta palkintoa, mutta siinäkin jouduttiin pettymään. Kisajärjestäjät olivat niin köyhiä, etteivät pystyneet hankkimaan muuta kun yhden palkinnon koko viikonlopun yhteistuloksesta. Ja sekös laihian poikia harmitti! Matka kotiin alkoi. Hannu ja Sami ottivat olutta ja Pekka hoiti edelleenkin ajohomman. Kotona sitten odottikin maailman paras palkinto: Taina synnytti pojan Pekalle, joka ehti juuri ja juuri synnytykseen mukaan.